Hummer scurt istoric










Hummer
Hummer scurt istoric
Hummer galerie foto/video
Vezi imagini cu cele mai luxoase masini de pe planeta si documenteazate despre masina pe care ti-o doresti. Acest blog va prezinta toate detaliile despre cele mai luxoase masini din lume. De asemenea puteti vota care masina va place cel mai mult. Vezi pe ce loc in top este masina ta preferata si voteaaza pentru ea. Top 15 dintre cele mai luxoase masini de pe planeta.
Firma Lamborghini este legata de omul care a avut inspiratia, priceperea si determinarea sa transforme un vis in realitate: Ferruccio Lamborghini. Ferruccio s-a nascut in Renazzo, un mic sat de langa Bologna la data de 28 aprilie
Istoric(1916-1976)
Ferruccio Lamborghini se decide apoi sa isi intoarca atentia spre automobile si astfel viata sa s-a schimbat dramatic si lumea masinilor nu a mai fost niciodata aceeasi. Din 1964 Lamborghini incepe sa livreze masini care erau idealul de frumusete si perfectiune exprimand mai bine ca orice altcineva idealul de a fi cel mai bun. Anul
Istoric (1977-1991)
Fara indoiala anul 1977 este cel mai prost an din istoria companiei Lamborghini. Totusi, Alessandro Artese, Sgarzi si Giulio Alfieri reusesc sa mentina compania in stare de functionare pana in 1980 cand este vanduta fratilor Mimran. Intre anii 1984 – 1986 se fac progrese remarcabile, astfel incat compania cunoaste o noua perioada de crestere extraordinara. Simbolul companiei, un taur fioros, a devenit foarte cunoscut pe piata automobilelor. Totusi, a aparut nevoia unui partener, iar Chrysler s-a alaturat fratilor Mimran la data de 23 aprilie 1987. Putin mai tarziu, pe 7 mai 1990, dupa 19 ani de activitate si 1997 de masini produse, modelul Countach este scos din productie lasand loc noului model de top: Diablo.
Istoric (1992-1995)
La data de 20 februarie 1993, Ferruccio Lamborghini se stinge din viata. Criza din aceasta perioada a motivat compania care a experimentat diverse proiecte (vehicule electrice pentru transportul urban, motoare pentru barci, etc). In martie
Istoric (1998-2001)
La data de 24 iulie 1998 este semnat un acord intre actionarii Lamborghini si Audi pentru preluarea completa a companiei.Lamborghini. Aceasta are astfel un proprietar puternic si respectat in industria automobilelor oferind noi perspective succesului super masinilor produse la Sant Agata. In septembrie 1998, Rodolfo Rocchio, un inginer italian cu multa experienta in grupul Audi, este numit Director Manager Automobili Lamborghini Holding S.p.a.
Organizare
Astazi Automobili Lamborghini Holding S.p.A., condusa de Martin Winterkorn, are control total asupra a trei companii diferite:
• Automobili Lamborghini (automobile)
• Motori Marini Lamborghini (motoare marine)
• Lamborghini Artimarca (publicitate, vanzari, licente).
Giuseppe Greco un manager cu o vasta experienta a fost numit directorul Automobili Lamborghini.
Reteta succesului Lamborghini
Fara jumatati de masura
Fara compromisuri
Depasirea limitelor
Cel mai inovator design, ultima tehnologie, cele mai moderne concepte.
Toate modele Lamborghini de la primul 350 GT, pana la ultimul Murcielago, se mandresc ca au atins intotdeauna obiectivele care au fost stabilite. Fiecare model nou a depasit barierele impuse de precedentul. Aceste lucruri au adus succesul legendarei firmei Lamborghini.
O lupta se termina doar dupa ultimul gong, iar Murcielago are o surpriza pentru Enzo in a doua runda…
Lamborghini-Ferrari este unul dintre acele “meciuri” care ar putea fi definit de pagani cam asa: “un conflict vechi de peste patru decenii, cauzat de un amarat de ambreiaj”. In aceste pagini, insa, o asemenea lupta intra in galeria celor legendare, iar daca ciocnirea a doua orgolii nelimitate este ingredientul sine qua non pentru a produce cele mai minunate simfonii V12 din lume, noua nu ne ramane decat sa mentinem aprinse poftele lui Ares.
Totul se joaca, aici, la categoria grea: Enzo vs Murcielago. De data aceasta un rematch, o revansa pe care bolognezul trebuie sa si-o ia dupa ce, in urma cu 3 ani, 80 CP in plus pentru cel mai rapid Ferrari din istorie au fost decisivi pentru a muta trofeul la Maranello. Acum, insa, victoria este unica optiune a bolidului din Sant"eAgata, iar pentru asta Lamborghini a adus in ring un campion mai antrenat ca oricand.
Il cheama Murcielago LP640 si este cea mai noua versiune a supercar-ului care continua in secolul XXI ceea ce a inceput Miura in mileniul trecut. Desi nu ai paria pe asta, aproape totul s-a modificat: motor, suspensii, cutie de viteze, sistem de evacuare, frane si electronica, ba chiar si designul, partial. Indoieli in privinta ultimului reper? Priveste noile bare de protectie, retusate pentru a imprima lui Murcielago o atitudine mai agresiva, si toba finala (acum de forma rectangulara), incorporata in difuzorul bumper-ului spate si amintind de arzatorul unui F-22.
In plus, pe alocuri, LP640 iti dezvaluie ca forma a fost dictata de functie. Spre exemplu, zona din spatele admisiilor de aer: pe partea dreapta este practic inchisa, in timp ce in stanga prezinta o deschizatura impozanta, pentru racirea radiatorului de ulei. Chiar si oglinzile laterale si stergatoarele de parbriz au fost redesenate pentru a imbunatati aerodinamica. La efecte vizuale, Lamborghini ofera jantele Hermera de 18 inci, menite sa-l diferentieze pe LP640 de restul gamei, dar daca vrei cu adevarat ca lumea sa stie de ce poti tu merge cu 340 km/h, ia ceilalti “doar” cu 330, lasa-i sa vada motorul V12, optand pentru o capota de sticla. Vor avea ce admira…
Propulsorul a fost supus unei noi serii de modificari, marirea alezajului & cursei ducand cilindreea de la 6,2 la 6,5 litri, iar puterea de la 580 CP la 640 CP. Murcielago LP640 realizeaza sprintul 0-100 km/h in 3,4 secunde (cu 0,4 secunde mai repede ca modelul clasic), asa incat, pe hartie, Enzo este invins: lui ii trebuie 3,65 secunde. Totusi, supercar-ul din Maranello recupereaza ceva mai tarziu in runda, datorita vitezei maxime superioare cu 20 km/h. Murcielago mai are insa cativa asi in maneca: acum, cuplul de 660 Nm este livrat mult mai liniar, cutia de viteze este mai robusta, iar sistemul 4x4 - dincolo de tractiunea teroetic mai buna comparativ cu transmisia spate a lui Enzo - beneficiaza de diferentiale si de axe cardanice mai rezistente. In plus, manevrabilitatea si stabilitatea au fost ameliorate prin adoptarea unor noi arcuri si amortizoare controlate electronic, iar cand “taurul” are nevoie de pauza, exista discuri de frana de 380 mm pe fata si 355 mm pe spate care sa-l opreasca (optional, se pot comanda discuri din aliaj carbon-ceramic, mult mai performante).
Murciealgo nu este insa o masina pe care ai vrea s-o opresti vreodata. Si LP640 ascute acest sentiment cu un interior modificat radical, unde vei gasi mai mult spatiu, tetiere mai confortabile si piele cusuta in stil Q-citura. Iar daca nu te zgarcesti inutil cu aceasta bomba de aproape 300.000 de euro, poti apela la programul de individualizare Privilegio, care-ti va asigura exclusivitate absoluta. Cat despre partida cu Enzo, ea se afla de-abia la inceput. Si, precum “Raging Bull” LaMotta in fata lui “Sugar Ray” Robinson acum 63 de ani, Lambo pregateste o revansa pe care Murcielago, taurul din Bologna, si-o poate lua cu varf si-ndesat…
Istoria mãrcii Maserati a început în 1914, la 14 decembrie: atunci s-a nãscut o nouã companie în Bologna „Società Anonima Officine Alfieri Maserati“.
Numele va deveni o legendã a asfaltului de curse, dar si a asfaltului drumurilor. Fondatorii au fost patru din cei sapte frati: Alfieri, Ettore, Ernesto si, mai târziu, Bindo Maserati. Celebra siglã în forma de trident este inspiratã de la statuia lui Giambologna, care-l reprezintã pe Neptun, si a fost creatã de unul dintre frati, Mario.
La Targa Florio, la 25 aprilie 1926, au concurat cu prima lor masinã, un Tipo 26. În clasamentul total a câstigat locul nouã, dar în grupa ei a fost pe primul loc. Câstigurile ce au urmat au adus un prestigiu pe mãsurã: Grand Prix-ul de la Tripoli si Mille Miglia, în 1929. În acelasi an, Borzacchini, pilotul lor, a stabilit un nou record mondial la categoria de 3-5 litri, care nu va fi depãsit decât opt ani mai târziu. Anii ’30 au fost plini de glorie pentru Maserati, atunci au fost marii piloti: Arcangeli, Varzi si Fagioli.
Totusi, în 1939, Maserati fost preluatã de familia Orsi, sub conducerea lui Alberto Massimino. Au urmat alte succese ale raliurilor, Grand Prix Nisa, dar în aceeasi perioadã a fost creat si primul automobil pentru carosabil, un A6 Sport care a fost transformat într-un coupé.
În 1957, la Grand Prix Argentina, Maserati a câstigat toate cele trei locuri ale podiumului, iar pânã la sfârsitul sezonului câstigase titlul mondial cu un
Maserati a continuat cu producerea masinilor, în ciuda regimului impus de criza petrolului, si a creat unsprezece modele dintre cele mai importante ale istoriei masinilor de calitate ale Italiei. Ideea diferitã de la care a pornit a fost cã o masinã de performantã nu trebuie sã fie spartanã, zgomotoasã si dificil de condus. Ideea a dus la conceptul Grand Tourer, al cãrui fondator este coupé-ul 3500GT Touring.
Anii ’60 si ’70 au fost destul de tulburi, deoarece Maserati a fost vândut Citroenului, care s-a retras la scurt timp. Dar situatia s-a redresat în momentul în care a intervenit Alejandro De Tomaso, care a creat un coupé Kyalami si Quatroporte III, ce au adus Maserati-ul înapoi pe piatã.
Anii ’90 a continuat cu lansãri ce au avut mare impact asupra publicului. Un alt eveniment notabil a fost preluarea de cãtre Fiat Auto, din 1993.
În zile noastre... Prestigiu, elegantã si lux. Maserati rãmâne una dintre cele mai nobile mãrci din lumea auto, un spirit sportiv în distinsul si exclusivul stil italian! Motoarele capabile de performante uluitoare asigurã rafinamentul si emotia. Acestea sunt valorile pe care s-a clãdit legenda Maserati. Iar legenda continuã!
Maserati
Maserati scurt istoric
Maserati galerie foto/video
De 18 zile, publicul roman va avea ocazia sa vada prima prezentare Ferrari din Romania, acompaniata de o suita impresionanta de masini de exceptie, si de un spatiu complementar, dedicat in intregime Formulei 1. Mythos Italia este o adevarata premiera pentru Europa de Est prin faptul ca reuneste sub acelasi acoperis o suita de creatii italiene, automobile care �au scris istoria�: Ferrari, Lamborghini si Maserati, si alte prototipuri semnate de cele mai cunoscute case de design. Desfasurata in pavilionul central de la Romexpo, expozitia va folosi forma cladirii pentru a recrea un monument arhitectonic marcant al Romei: �Colosseum�-ul. Pentru prima data de la deschiderea ei, in 1967, cladirea Romexpo va aborda o amenajare interioara surprinzatoare. Grandoarea decorului si costumele Operei Nationale din Bucuresti vor reprezenta un cadru impresionant, nonconventional, pentru automobilele de colectie, cele mai avangardiste creatii in materie de design auto, semnate de monstrii sacrii precum Bertone, Pininfarina sau Giugiaro. Ferrari va prezenta cele mai recente modele ale sale, precum si cateva modele alese special pentru a permite publicului sa aprecieze evolutiile estetice, tehnice si tehnologice ale constructorului in ultimii 20 de ani. Constructorul italian, care a facut din fiecare model exclusivist scos pe piata un simbol al generatiei sale, legand armonios trecutul cu viitorul, va aduce la Bucuresti Ferrari 250 Gt Coup�, 360 Modena Spider, F40 Competizione, 550 Modena Competizione, 360 Modena, 456m Gt, 575m Maranello si Challenge Stradale. Lamborghini va prezenta cateva creatii semnate de casele de design Bertone si Gandini: Lamborghini Diablo, Espada, Countach 25 anniversary, Jarama. Doua alte modele marcante, temperamentale, purtand nume ce trimit la celebrele corrida, pe care publicul roman va avea ocazia sa le admire la Romexpo sunt diabolica Lamborghini Countach, alegorie a anilor �70 - �80, si tulburatoarea Miura, masina simbol a anilor �60. Autoitalia, partener principal al evenimentului, va prezenta noul model Maserati Quattroporte, care de acum este disponibil si pe piata romaneasca, impreuna cu un scurt istoric al marcii, ilustrat de modelele cele mai importante pentru constructor. Marca Maserati va mai fi reprezentata si de modelele Ghibli, Barcheta, Spyder, Coup� si Gransport. Trecutul glorios al lui Maserati si prezenta impozanta a marcii Ferrari in competitiile de Formula 1 vor beneficia de asemenea de un spatiu special, unde masinile de cursa, ecranele de proiectie si prezentarile de accesorii vor permite publicului sa descopere una dintre cele mai fascinante discipline sportive din lume. Vizitatorii Mythos Italia vor avea ocazia sa descopere ultimele noutati din domeniu, tehnologii de ultima ora, inovatii in forme aerodinamice, greutatea materialelor, suspensii, cutii de viteze, totul la intensitate maxima. De asemenea, Fiat isi va prezenta ultimele modele, pe care cei prezenti le vor putea viziona si incerca in timpul expozitiei. Alfa Romeo va prezenta modelele semnate Giugiaro Design: Brera, Caimano, Iguana, precum si alte mari pagini din istoria sportiva a marcii. Casele de design Pininfarina, Bertone, Italdesign - Giugiaro, Gandini, Zagatto, cele mai importante nume italiene din domeniu, reprezinta la momentul actual adevarate corporatii, a caror componenta primordiala este cercetarea teritoriilor neexplorate ale aerodinamicii, si pentru care inventarea de noi tehnologii si exploatarea de noi materiale constituie o misiune de principiu. Acesti monstrii sacri in materie de caroserie avangardista vor expune la Bucuresti aproape 40 dintre modelele care au revolutionat lumea designului auto, univers intr-o permanenta miscare. Intentia expozitiei este de a prezenta calitatile artistice ale acestor adevarate capodopere, produse ale imaginatiei creatorilor contemporani, cu o folosire judicioasa a noilor tehnologii. Designerul Pininfarina, creatorul stilului italian de arhitectura automobilistica, care imbina traditia tehnologica si optica spectaculoasa cu peste 50 de ani de experienta in design, va expune prototipuri precum Lancia Astura Cabriolet, Dino 206 Competizione, Lancia Beta Montecarlo, sau Alfa Romeo Dardo. Considerat cel mai prestigios creator de caroserii al lumii, cu realizari cunoscute si admirate de intregul mapamond, designerul italian va aduce in scena prototipuri precum Ferrari Mythos, model care a inspirat si numele expozitiei. O masina sport, bazata pe modelul Testarossa, care se joaca cu volumele intr-un mod extrem de provocator, cu caroseria construita in intregime din fibre de carbon. Bertone este un alt nume celebru al designului italian, o companie care in 90 de ani a scris pagini importante in istoria industriei automobilistice, datorita abilitatii de a combina inovatia si produsele de inalta calitate. La Mythos Italia va fi prezent cu masini concept precum Nivola, Marzal, Lancia Stratos, Zer si Blitz. Georgetto Giugiaro este designerul responsabil de crearea unora dintre cele mai bine vandute masini in intreaga lume. El este creatorul unei noi ere: curentul �folded paper� a fost o inovatie care a marcat designului anilor �70, cand masinile au inceput sa aiba unghiuri din ce in ce mai ascutite, precum Lotus Esprit, Volkswagen Golf, Hyundai Pony si Lancia Delta. Oficial, sub marca Italdesign, Giugiaro a stilizat mai mult de 100 de automobile, care au fost realizate ulterior in productie de masa. Din 1974, casa Italdesign si-a organizat un departament intern pentru dezvoltarea unor proiecte destinate si altor sectoare industriale decat automobilele: fotografie/optica, telefoane, mobila, aparatura electrocasnica, calculatoare, ceasuri si multe altele. Casa Italdesign - Giugiaro vine in Romania cu cateva masini concept, care au fost expuse la cele mai importante saloane auto din intreaga lume: Columbus, Aztec, Cala, Kubang, Formula 4. Vizitatorii vor avea ocazia sa descopere impresionantul �Columbus�: un microbuz creat pentru a-l omagia pe Cristophor Columb, cu ocazia aniversarii a 500 de ani de la descoperirea Americii. O alta incantare pentru privitori: modelul Formula 4, conceput de Italdesign pe scheletul Fiat Bravo, cu caroserie monolitica, nonconformista, realizata din materiale plastice. Sigura si performanta, Formula 4 seamana foarte bine cu Formula 1, din punct de vedere al stilului si elegantei. Pentru a putea oferi vizitatorilor o gama de suveniruri de la expozitie, �Mythos Italia� va prezenta, reunite in cadrul aceluiasi eveniment, si produse ale celor mai prestigioase marci de moda, accesorii si parfumuri italiene. Prin spatiile importante puse la dispozitie modei, expozitia va fi adresata in aceeasi masura femeilor cat si amatorilor de masini. Pretul biletelor de intrare va fi unul accesibil pentru toate categoriile. �Mythos Italia� este un eveniment aflat la a saptea editie pe plan mondial, primele desfasurandu-se la Bandol (1993) si Deauville (1994) in Franta, Barcelona (1995) in Spania, Tel Aviv (1996, 1997 si 1998) in Israel. Fiecare dintre aceste editii ale evenimentului s-a bucurat de participarea a peste 120.000 de vizitatori. �Am ales Italia deoarece creatorii italieni au fost primii in lume care au valorizat designul, acest �plus� al creatiei industriale�, afirma Alexandru Gad, organizator al expozitiei. �Mythos Italia� este primul dintr-o serie de evenimente anuale care vor permite publicului romanesc sa descopere stilul de viata italian, francez, anglo-saxon, german, asiatic, s.a.m.d.. Expozitia �Mythos Italia� este organizata in cooperare cu AutoItalia, beneficiind totodata de colaborarea Romexpo si a Operei Nationale Bucuresti, si de sprijinul activ al companiilor Generali Asigurari, Banca Italo-Romena, Alitalia, Coca-Cola, Shell si Pirelli. Organizatorii multumesc de asemenea pentru sprijinul acordat Camerei de Comert Italiene, Institutului National de Comert Exterior Italian, Ambasadei Italiei la Bucuresti, Fundatiei Sistema Italia-Romania precum si Ministerului Educatiei si Tineretului. Parteneri media: Prima TV, Radio Kiss FM, Sapte Seri, Best Magazin.
Direct din paginile revistei Car avem o veste buna: atat de mult dezmintitul Ferrari Dino va fi prezentat in cadrul showului Auto de la Generva din martie 2008. Modelul provine dintr-un Maserati “mort la nastere” care trebuia sa fie un companion perfect pentru versiunea Granturismo. Maserati nu si-a mai permis sa-l fabrice, iar astfel proiectul a ajuns pe mana celor de la Ferrari sub numele Dino.
Cunoscut in cadrul companiei drept F149, Dino este un GT stilat, dar nu ceea ce puteti vedea in imaginea de mai sus, automobilul fiind doar ideea celor de la Car despre cum va arata modelul. La urma urmei acesta este doar o combinatie intre 612 si 599, un concept care nu are mult de-a face cu adevaratul Dino. Noul Ferrari va intra in productie din vara viitoare.Urmatorul F430 va fi total nou, nu doar o versiune evoluata a actualului vehicul, aducand schimbari la capitolul design.
Ferrari scurt istoric
Ferrari galerie foto/video
Noua varianta va fi mai mica, mai rapida, mai usoara si nu va fi disponibila in varianta decapotabila. De asemenea urmasul lui F430 va beneficia de injectie directa si un motor V8 plus suspensii de top si un sistem de franare inovator. Il vom vedea probabil lansat in 2009, sau in cel mai rau caz in 2010.
masini ABT, masini AC, masini Acura, masini American, masini Alfa Romeo, masini Amoskeag, masini Alpina, masini Artega, masini Autocar, masini Ascari Ecosse, masini Aston Martin, masini Audi ( A3, A4, A5, A6, A7, A8), masini Austin, masiniBizzarrini, masini Bentley, masini B.Engineering, masini Bdonis, masini Bmw( Seria1…..Seria7; X5 etc…), masini Brabus, masini Bugatti, masini Buick, masini Bungartz Munehan, masini Cadillac, masini Callaway, masini Chadwick, masini Carlsson, masini Corbin, masini Caparo, masini Crane, masini Chevy, masini Chrysler, masini Chevrolet, masini Citroen, masini Dacia Logan, masini Daimler, masini DATSUN, masini Dedion Bouton, masini
Daewoo, masini Delorean, masini DE Soto, masini Dodge (Viper s.a.), masini Delfino Feroce, masini Dauer, masini Detomaso Guara, masini Edag, masini Edo, masini Elfin, masini Eldredge, masini Fiat, masini (Punto, bravo), masini Ford(mondeo, focus, mustang), masini Ferrari (Entzo, F 430), masini Fisker, masini Franklin, masini FRP, masini Geo Metro, masini GMC, masini Grumen, masini Hamann, masini Honda, masini Hummer, masini HSV, masini Hudson, masini Holsman, masini Hyundai, masini Holden, masini Hispano Suiza, masini Heuliez Pregunta, masini Infiniti, masini Innotech, masini Isdera, masini Isuzu, masini Italdesign Schighera, masini International Harvester, masini Jeep, masini Jaguar, masini Jensen, masini Josse Car, masini Jimenez, masini Kia, masini Koenig, masini Kimball Electric, masini KTM, masini Kleemann, masini Knox, masini Koenigsegg, masini Lada, masini Lancia, masini Lexus, masini Lincoln, masini LAND ROVER, masini Lobini, masini Loremo, masini Lotus, masini Locomobile, masini Lozier, masiniLeblanc, masini Lister, masini Lamborghini, masini Mercury, masini Mansory, masini Mazel, masini Marcos, masini Maserati, masini Maxwell, masini Mercer, masini Mazda, masini Mercedes, masini Mitsubishi, masini Morgan, masini McLaren, masini MCV, masini Mercury, masini Mega Monte Carlo, masini MG, masini Mitsuoka, masini MINI, masini Mini Cooper, masini Moneverdi, masini Mosler, masini Morgan, masini Nissan, masini Nismo, masini Noble, masini Oltcit, masini ORCA, masini Oldsmobile, masini Opel, masini
Packard, masini Plymouth, masini Peugeot, masini Packardv, masini Panhard Levassor, masini Peerless, masini Pierce Arrow, masini Pininfarina, masini Pope Hartford, masini Pagani Zonda, masini Panoz Esperante, masini Parradine, masini Piontek Sportech, masini Plymouth, masini Porsche, Pontiac, masini Renault, masini Rinspeed, masini Rover, masini Rauch & Lang Electric, masini REO, masini Rolls Royce, masini Seat, masini Skoda, masini Spyker, masini Startech, masini Stola, masini Strosek, masini StudioTorino, masini Ssangyong, masini Subaru, masini Saab, masini Saleen, masini Saturn, masini Schuppan, masini Scion, masini Sensor, masini Simplex, masini Stanley, masini Stevens Duryea, masini Stoddard Dayton, masini Stutz, masini Shelby, masini Spectre, masini Spyker, masini Stealth, masini Stola, masini Smart, masini Suzuki, masini Studebaker, masini Sunbeam, masini Tatra, masini TechArt, masini Tramontana, masini Trident, masini TVR Cerbera, masini Thomas Flyer, masini Toyota, masini Ultima GTR, masini Volkswagen, masini Valmet, masini Volvo, masini Vecto, masini Vision, masini Vauxhall, masini Venturi, masini Wiesmann, masini White Steamer, masini Winton, masini Willys, masini Yes, masini Zender.
Aici ai cele mai luxoase masini, masini de firme prestigioaseToate masinile posibile de pe acest Glob va sunt prezentate aici.