Alegeti super-masina favorita

joi, 14 februarie 2008

Jaguar

Jaguar scurt istoric
Jaguar galerie foto/video





Noul mileniu a inceput prin debutul marcii Jaguar la cursele de Formula 1, eveniment care a fost sarbatorit prin crearea unei editii speciale de XK8, 'Silverstone'. Avand la baza varianta supraalimentata XKR a lui XK8, Silverstone era strict orientat spre performanta, cu jante din aliaj de 20 inci, anvelope Pirelli P-Zero si frane Brembo cu 4 pistonase pe fiecare roata. Masina era echipata cu sistemul Jaguar CATS (Computer Advanced Technology Suspension) si un complex tehnologic special, perfectionat de departamentul de operatiuni speciale al companiei (Special Vehicles Operation). La inceput au fost proiectate doar 100 de masini, 50 coupe si 50 decapotabile, care urmau sa fie comercializate in Europa.

Totusi, masinile au inregistrat un atat de mare succes, incat a fost necesara o noua serie de productie de 500 de masini care sa poata raspunde cererilor din partea Statelor Unite ale Americii si din restul lumii. Evident, pentru a ilustra numele modelului, toate cele 600 de masini au fost vopsite in argintiu platinat.

Modelul Silverstone a prefigurat o noua serie dotari, gama R, care au fost disponibile ca optiuni la masinile de serie mai tarziu, in acelasi an. Optiunile includeau roti, frane tehnologizate si pachete de servicii special create pentru XJR si XKR. Gama de optiuni R fusese creata de departamentul de operatiuni speciale (Special Vehicle Operations), care construise si XK 180.

Jaguar
Jaguar scurt istoric
Jaguar galerie foto/video

2 comentarii:

Daca vrei sa castigi peste 2000 de lei click mai jos!

Masini de lux! Masini! Jocuri cu masini! Banere